Jurnal

A lucra in videografie este pentru mine mai mult decat o pasiune. Videograful nu se rezuma doar la evenimente ca nunta sau botez.
Videografia este un domeniu extrem de larg. Se pot surprinde o multitudine de fapte, evenimente, locuri, oameni, animale, natura si tot ce exista pe lumea asta.
Redarea unui video de prezentare, sau a unei povesti din viata unor oameni obisnuiti, traditiile unei natiuni, sau scurtmetraje publicitare sunt doar cateva exemple din cate poate avea videografia.
Filmarea si editarea materialelor presupun un intreg proces de lucru in care ma implic nu doar emotional ci si cu mare perseverenta si constiinciozitate.
Videografia inseamna cercetare si invatare continua si incerc astfel sa redau tot ce este frumos, sa imortalizez momente importante ale vietii.
Ce este asa intrigant pentru mine? Faptul ca a filma o nunta e o provocare imensa.
De ce?
In primul rand pentru ca in mare parte intri intr-un grup de oameni necunoscuti si trebuie sa te integrezi imediat in peisaj.
Doi, pentru ca totul se desfasoara “real-time”.
Nu putem trage mai multe duble.
Nu putem sa mai surprindem o lacrima sau o emotie daca am ratat momentul.
Daca filmarea si editarea unui clip, reclama, documentar sau film presupun o activitate controlata unde sunt implicati foarte multi oameni fiecare cu specializarea lui, la nunta totul este o inspiratie de moment.
Asta pe mine ma face sa traiesc nuntile la cote maxime de provocare.