videograf

Ce vrea piata si ce vrea videograful din mine

Urasc postura de angajat, ideea de job. Pasiunea mea pentru film m-a ajutat sa fiu propriul meu stapan. Asa am devenit videograf.

Videograf… ce mai e si asta domne’?

Cameraman, filmangiu, omul cu video sau cum vrei sa spui. Eu tot Valentin sunt – inginer constructor cu patalama, un om in primul rand, incercand sa ating succesul profesional fara sa-mi pierd umanitatea si frumusetea sufletului.

Trebuie sa fii de acord ca un videograf, un fotograf, un dj, un florar, un lautar… toti sunt artisti, creeaza pentru ei sau pentru altii. Aprecierea asta tine doar de perceptia ta si de nivelul intelectual la care te afli.
Cred cu tarie ca si videografia de eveniment este arta. A ajuns la un nivel spectaculos si asta ma preocupa si ma incanta, pentru ca în fiecare zi se naste o noua provocare. Majoritatea videografilor incearca sa iasa în evidenta cu ceva “oau” si de aici se nasc stiluri incredibil de diverse, atat in prezentarea proprie a videografului, cat si in materialele create. Unii se afirma prin vestimentatia viu colorata si sumara, altii printr-o prezenta atletica de invidiat… fiecare în functie de inspiratie.

Dincolo de diferentele dintre videografi ca oameni, clientul trebuie sa discearna ce stil i se potriveste cel mai bine. Fiecare videograf are stilul lui, “publicul lui”, lucreaza pe un anumit buget, se adreseaza unei anumite clase de clienti ce nu pot fi amestecate.

Daca esti viitor mire si ai nevoie de videograf, incearca sa alegi pe cel care are o atitudine pozitiva, zambitor, glumet si care are in general o stare de bine. Un videograf posomorat, critic, obosit, nu va reusi niciodata sa se plieze pe evenimentul vostru pentru ca el nu este prezent cu sufletul, cu mintea, iar pasiunea lui pentru acest domeniu e minima sau interesul e doar unul financiar.

Sfat de la videograf: nu cumpara serviciile doar pentru lista de dotari tehnice!

Primesc solicitari pentru tot felul de evenimente si ma confrunt cu urmatoarea situatie: “Daca nu veniti cu asistent si nu filmati cu drona, e mai ieftin?“. Nu, nu e mai ieftin. Videografii fac investitii în echipamente atat pentru ei insisi, cat si pentru voi. Un videograf bun vrea sa creeze materiale de calitate care sa îi reprezinte bine si sa ii satisfaca dorinta de frumos.

Echipa videografului are un rol important. Materialele de lucru sunt destul de voluminoase si greoaie pentru o singura persoana. Echipa contribuie, de cele mai multe ori, cu viziune, stare de spirit, atentie la detalii. Astfel aduce un aport consistent in privinta calitatii materialului realizat.

Rezultatele unui videograf bun sunt sustinute de eforturi financiare, educatie de calitate si consum mare de timp. Timpul este un factor costisitor. “Hai sa-mi tragi si mie cateva cadre… 30 de minute, nu mai mult…”. Sunt convins ca multi videografi au auzit asta te la clientii lor. Cele 30 de minute sunt, de fapt, ore. Te pregatesti (imbracamintea e importanta cand mergi la un eveniment), drumul, filmarea, orele de editare si de exporturi, printurile pentru materialul livrat si cate alte detalii…

Ti-am spus toate astea pentru ca iubesc videografia de eveniment. Imi doresc ca toti mirii sa invete sa aprecieze activitatea noastra. Suntem oameni, avem pasiuni, imaginatie, sentimente.

Ion Valentin

Sunt videograf, am copii gemeni incredibili, multi prieteni si m-am retras intr-un orasel cochet, unde ma bucur de meseria mea.